Wat is Kleur, Stijl & Imago

“The best colour in the world is the one that looks Good on You.” Coco Chanel

De kern van koel of warm kleuranalyse is dat ieder persoon een natuurlijk koel of warm ondertoon van de huid, haar en de ogen heeft. Het dragen van kleding die in harmonie is met de kleur van de huid, haar en ogen zorgt ervoor dat de huidskleur gezonder oogt en onregelmatigheden minder opvallen. Kleuren die niet in harmonie zijn met het eigen koel/warm ondertoon van de huid zullen “vloeken” waardoor je er flets en ongezonder uit zal zien. Echter is naast koel/warm kleurtypes nog een factor die heel belangrijk is namelijk het contrasttype. Op basis van de natuurlijke kleur van de haren, en ogen word een onderscheidt gemaakt tussen harde en zachte contrasttypes. Want de juiste kleur en contrast zorgt ervoor dat je uiterlijk en stijl helemaal klopt met elkaar.

“You are Unique, your signature is Unique”

Kenmerk voor stijl is dat het persoon specifiek is en dat het één geheel vormt met de lichaamsvormen, kapsel, kleding en accessoires. De outfit, de snit, de stof, de schoen en de accessoire is in balans en in harmonie met elkaar. Daarom is het van belang jouw signature te kennen zodat je tijdens het winkelen gericht kan winkelen waarbij miskopen voorkomen worden. En kan je met kleur- en stijladvies alle kledingstukken in je garderobe eindeloos met elkaar combineren.

Self confidence is the best outfit, it’s your signature!

Laten we beginnen met het begrip IMAGO, deze duidt een beeld of reputatie van een persoon in een bepaalde context aan. Imago kan positief of negatief worden beoordeeld door  anderen. Imago zet je neer met de persoonlijkheid, het gedrag en het uiterlijk. Om een positieve imago te hebben of achter te laten is het van belang dat het plaatje wat een ander ziet klopt in de context. Wat ik hiermee bedoel is dat elk moment de natuurlijke innerlijke kracht, de drijfveren en de kwaliteiten van een persoon in harmonie is met zijn uiterlijk en kenmerken.

Tenslotte, IMAGO is voor mij de optelsom van de binnenkant en de buitenkant met de overkant!

Durf uit je comfortzone te komen, ontdek je kleur, stijl en imago!